Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2007 22:20 - Българският народ и светът трябва да научат ИСТИНАТА
Автор: nikimirchev Категория: Политика   
Прочетен: 9140 Коментари: 35 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

    Преди малко повече от 8 години един добрички лекар, завърнал се току-що от Либия, ми разказа за голямата тревога и търсене от страна на либийските власти на причината за някаква епидемия и т.н. Това стана по повод съобщение на информационните агенции за арестуването на български медици и на палестинския лекар Ашраф...

    През следващите години българските политици и правителства се оказаха безсилни да доведат нещата с медиците ни до оправдателна присъда и сваляне на всякакви обвинения от тях, свързани със заразяването на близо 400 либийски деца с вируса на СПИН... 

    През 2006 година по инициатива на "Адвокати без граници" в Добрич организирахме подписка в подкрепа на освобождаването на българските медици и на палестинския лекар Ашраф. За по-малко от две седмици събрахме над 4 500 подписа и ги изпратихме в седалището на организацията в Париж. По това време българските политици, правителството, както и средствата за масова информация мълчаха, водени от разбирането, че мълчанието ще помогне за освобождаването и оневиняването на осъдените на смърт медици. Водещ на предаване по БНТ в ефир ми каза, че една подписка или говоренето по случая могат да навредят на осъдените на смърт медици. Месеци по-късно тръгна движението "Не сте сами!". Лентички на реверите, в сайтове, на картички, в обръщенията и министерските обещания, че Денят на свободата е съвсем близо. Заредиха се първото и второ потвърждаване на смъртните присъди, сякаш напук на българските правителствени прогнози . За да се стигне преди 2 месеца до посещението при Кадафи на Тони Блеър, а след това и на съпругата на новоизбрания президент на Франция Никола Саркози - Сесилия. Последва една безсънна нощ в преговори, за да може в ранните часове на 24 юли, вече с доживотни присъди, медиците ни да се завърнат в България.

България плака от радост, президентът Георги Първанов ги помилва, политическите лица ги посрещнаха първи, преди това да сторят близките им. Ден след това Либия връчи протестна нота заради помилването на медиците. Поиска подкрепа от страните от Арабската лига за натиск срещу България. Във Франция опозицията и медиите и днес задават десетки въпроси на президента Саркози по отношение на механизма за овобождаване на българските медици. Той пък отлетя на почивка в САЩ... Общественото мнение в България по основната тема за последните 8 години и днес не е единно. Хората чрез различните медии или в разговори помежду си задават своите въпроси и чакат отговори...

 

Като български гражданин и аз питам:

 

АКО МЕДИЦИТЕ СА НЕВИННИ:

1. Какво е съдържанието на признанията на палестинския лекар /вече с българско гражданство/ Ал Ашраф Ал Хаджудж и на две от медицинските сестри, които са изтръгнати с мъчения от либийските следствени власти?

2. Какъв е текстът на обвинителния акт на либийския съд и конкретните факти и доказателства на следствието срещу медиците?

3. Защо за мъченията срещу медиците се разбра две години след тяхното задържане?

4. Кои български политици и институции носят вина за създалата се ситуация, за която са "допринесли" със своето безхаберие през изминалите повече от 8 години и кои от тях ще понесат моралната и материална отговорност за това си поведение?

5. Защо през тези повече от 8 години в определени периоди българските институции мълчаха за случая с медиците?

6. Ще доведе ли докрай България делото срещу мъчителите на българските медици?

7. Ще потърси ли българското правителство пълно оневиняване на медиците ни от страна на либийското правосъдие или като в случая с "българската следа" и Сергей Антонов ще изчака физическата им смърт, за да приключи със случая?

8. Ако българските медици, обвинени в заразяване със СПИН на близо 400 либийски деца, са невинни, защо българската държава на 2 август т.г.  се отказа от либийския дълг в размер от 56.6 млн. щатски долара и реши да го внесе в международния фонд "Бенгази", създаден за лечение и борба с разпространението на СПИН, след като тези милиони можеха да се вложат в лечение на болните от СПИН в България, на онкоболните и т.н.

9. Защо медиците ни бяха принудени да подпишат декларации за това, че няма да търсят обезщетение от либийската страна за прекараните повече от 8 години в либийските затвори?

10. Защо чрез изявления в медиите родните политици правят внушения, че медиците ни не могат да търсят обезщетение от българското правителство, защото то било направило всичко необходимо за тяхното освобождаване?

11. Защо президентът Георги Първанов помилва медиците, щом те са невинни?

12. Защо медиците не бяха наградени с орден "Стара планина" или друго държавно отличие за стоицизма си в либийските затвори през всичките 8 и половина години?

 

 

АКО МЕДИЦИТЕ СА ВИНОВНИ:

 

1. Защо българското правителство организира кампания за освобождаването на българските медици и на палестинския лекар Ашраф?

2. Ако българските медици са осъдени за заразяване на деца с вируса на СПИН, за валутни престъпления, употреба на алкохол и нерегламентирани сексуални отношения, защо българската държава трябваше да им осигурява правна защита?

3. Какво е съдържанието на признанията на палестинския лекар /вече с българско гражданство/ Ал Ашраф Ал Хаджудж и на две от медицинските сестри, които са изтръгнати с мъчения от либийските следствени власти?

4. Какъв е текстът на обвинителния акт на либийския съд, какви са конкретните факти и доказателства от следствието срещу медиците?

5. Защо българското правителство им осигури правна защита и пое всички останали разходи?

6. Ако българските медици са виновни за заразяване със СПИН на близо 400 либийски деца, защо българската държава на 2 август т.г.  се отказа от либийския дълг в размер от 56.6 млн. щатски долара и реши да го внесе в международния фонд "Бенгази", създаден за лечение и борба с разпространението на СПИН

7. Защо българското правителство даде българско гражданство на палестинския лекар Ашраф?

8. Защо българското правителство устрои тържествено посрещане на българските медици?

9. Защо президентът Георги Първанов помилва медиците?

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪПРОСИ:

 

1. Защо в пресконференцията с помилваните от президента Георги Първанов медици взеха участие само медицинските сестри Нася Ненова и Кристияна Вълчева, както и д-р Ашраф?

2. Защо в продължение на 8 години правителствата на Великобритания и Франция мълчаха по въпроса за българските медици и делото в Либия?

3. Ще понесат ли своята отговорност политически и други длъжностни лица от българските институции, ако са скрили от българския народ истината за процеса срещу медиците в Либия?

4. На 30 май т.г. Тони Блеър оцени високо визитата си в Либия и нарече Кадафи човек, на когото може да се вярва. А днес д-р Ашраф иска да съди Кадафи?! На кого вярва България и българското правителство?!

 

ИСТИНАТА, каквато и да е тя, ни е необходима, за да повярваме, че я има!



Тагове:   народ,   научат,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. julllinkata - hmmmmm
06.08.2007 02:16
вярвай ми,задавала съм си какви ли не въпроси....но глупавото е,че си ги задвам,защото някой "шуми",накой "те кара да си ги задаваш".Истината за мен е,че аде да си го кажем-хич не сме китки.И много хора са ми разказвали,че не знам за конкретните медици,ама други верно са забъркани в много гадости.Та,нормално е на някой да му изпуши-в случая на либийците.Не ме разбирай погрешно,радвам са че са на свобода...Но мисля,че в България прекалено сме възпитани да гледаме нашето и да оплюваме чуждото.Имам хиляди примери...Абе,така или иначе "вселенската истина" е недостижима,гледай да намериш истината за себе си.Тва е!Успехи и позитивни емоции:)
цитирай
2. grobari - конспирации
06.08.2007 03:23
ми тва е доста пресна конспирация за която кви ли не работи тепърва ще чуем.по принцип истини за подобен сорт мероприятия никога не излизат наяве
цитирай
3. анонимен - И, какво, ще я правиш истината като я научиш
06.08.2007 09:03
?
Нито се яде, нито се пие
Ще запълниш клетките с моралните и етичните си вярвания. И толкоз !
Децата в Либия няма да оздравеят.
Кадафи няма да изчезне.
от истината, българска дипломация няма да се роди
и осем години от живота на семействата на осъдените - няма да изчезнат

Преследването на медиците е поръчково, силен парцалистика привкус подхранван от ДС върхушка, за да забравим че президента е доносник, хора биват разстрелвани по улиците, а Петков - не фела
цитирай
4. анонимен - Истината е важна ... но
06.08.2007 09:09
дали наистина някой от нас може да повярва че лекарите са го направили умишлено? Дали истината я знае и нашата държава незнам, но трябва да се вземат и под внимание условията в които са работили. Възможно е да имат някаква вина, но не и умишлена. Това не мога да го повярвам. Представете си болница без доставка на игли .... какво се прави тогава? Че аз скоро не съм ходила на лекар, но последно като ми бъркаха в гърлото с лъжичка мисля че беше от тези за многократна употреба. Не съм лекар че да споря, a и незнам наистина какви са били исловията, но истината няма да излезе на яве. Въпроса е какво ще решиш да повярваш и дали въобще да заемеш някаква позиция. Аз лично мисля че хората ни страдаха 10 години напразно. От друга страна това не означава че не съжалявам и за децата и че ги поставям от другата страна на барикадата. Но цялата информация която ни се дава е прекалено добре контролирана. Не мисля че и самите родители на децата знаят истината.

цитирай
5. viovioi - *
06.08.2007 10:51
Аз пък мисля, че трябва да бъде затворена тази страница завинаги.И те да замълчат завинаги, и ние да забрави....
цитирай
6. анонимен - istinata
06.08.2007 11:27
istina p1rva;medicite ne sa vinovni v zarazjvaneto na libiiski deca.ISTINA VTORA;medicite ne mogat da budat obvinjvani v alkoholni i amoralni aferi-taka e v libia,sa6toto pravjt mnogo drugi i libyiici v tova 4islo i nikoi ne e postradal.ISTINA TRETA;kadafi e varnal dalga na bulgaria,no po voljta na bsp naroda i mediite ne znajt,4e toi se e razplatil s neftoprodukti i parceli zemj v libya,pari4kite sa usvoeni i delnati ot 4ervenite politici,do v4era komunisti,dnes ve4e aristokrati.na bg pravitelstvoto ne e udobno da informira naroda,4e vijte sega,4opnahme parite,ama i nie imame nujdi ei.KADAFI OTDAVNA E ATAKUVAN OT MEDIITE ZA TOZI DALG.TOI TARPJ KOLKOTO TARPJ,SLED KOETO NAPRAVI EDINSTVENOTO LOGI4NO NE6TO BLIZKO NA JADNATA MU ZA OTMA6TENIE BERBERSKA DU6A.VZE ZALOJNICI.FRANCIA SE NAMESI DADE TOVA KOET KADAFI POISKA ZA KOMPENSACIA I NASTAPI DALGOO4AKVANIA MOMENT NA OSVOBOJDAVANETO.ISTINA 4ETVARTA;za6to mal4aha na6te politici,za6toto pri tova njmane v bg,naroda kato razbere kakvi sa gi nadrobili jivi 6te gi ope4e.
цитирай
7. openeyed - хах
06.08.2007 11:34
"12. Защо медиците не бяха наградени с орден "Стара планина" или друго държавно отличие за стоицизма си в либийските затвори през всичките 8 и половина години?"

То като гледам само това дето не направиха държавници и други спекуланти, радващи се на изключително добрия повод за евтин популизъм!
Не мога да разбера защо изкараха тея медици едва ли не национални герои! Какъв ти стоицизъм, какви пет лева. И всеки, чул-недочул, ги защитава или ги напада, като че ли всичко му е ясно. По този случай има толкова мистерии, толкова неясноти, че е направо смешно дето всички сме седнали да го озбъждаме и да даваме мнения.
Писна ми навсякъде- радия, телевизии, интернет, преса, и не само, да слушам основно за медицинските сестри, за Ашраф, за Либия. То вярно, че тук сме на принципа "Хляб и зрелища", но това е вече прекалнео.
И какви са тези дрителски акции, ей това вече не го разбирам. Аапртаменти, пожизнени пенсии в размер на 450лв, предлагани работни места (на медицински лица НЕпрактикували професията си близо 9 години и живели при особени условия), отваряне на сметки и прочие и прочие абсурди.
Дори и несправедливо осъдени (макар че ако съм склонна да мисля, че по СПИН-скандала може би са невинни, то по другите обвинения по-скоро не са), защо е цялата тая благотворителност?! Та те не са били на война!
Знам само, че много ми омръзна да слушам глупости.
цитирай
8. анонимен - Лекар?!
06.08.2007 12:43
Може ли някой да ми каже къде е завършил "доктор" Ашраф?
цитирай
9. gstela - Още въпроси
06.08.2007 13:10
1. С какви очи жените, които до вчера искаха само да са на свобода и да им повярваме, че са невинни, искат днес по 100 000 евро и то от Българската държава?
2. Не са ли достатъчни личните усилия и все още неустановената сума, която костваха на всички ни, че имат наглостта синовете им да изпльокват срамни изявления като: "Аз нищо не дължа на тази държава."
3. Защо ние всички като нация успяхме да възмогнем личното си предносово пространство и да припознаем мъката им като национална кауза, а те не намериха сили да възмогнат мъката си и да ни припознаят като свои, защо няма едно благодаря, защо "не ги интересувало" колко са ни стрували, те тяхното си го били излежали, защо стискаха наилоновите си торбички, толкова фанатично, че не ги пуснаха даже, за да направят едно макар и показно целуване на родната им земя
4. Защо убиха духа и възможността за бъдещо сплотяване около национални каузи, защо предават днес хората, които вчера се кълняха в тях....
цитирай
10. mmmmmmmmm - Поздрави за поста!:)))
06.08.2007 13:17
Истината я размиха няяяяяяякъде в пространството!Къде скрита,къде явна....Няма да я научим.
Има много въпроси,които пораждат недоумение,но тези,които трябва да отговрят не ги чуват и не могат да си ги преведат....
"Следствието приключи,забравете!"....
Да му мислят жертвите......
И Бг и либийски....
цитирай
11. klimbo - ВИНОВНИ
06.08.2007 14:05
Истината е, че са виновни за неумишлено заразяване на децата. Въртяли са си далаверки и са им пробутали заразени продукти. Питайте, който искате работил с тях. Питайте и управляващите, но им инжектирайте нещо, от което ще казват истината. Жалко е, че на българския народ яко му промиха мозъка с тяхната невинност. Сега, като се тръби по всички медии за тях, отново се отвлича вниманието на народа от истинските проблеми - задаващата се огромна криза. Когато олиото стане 4 лева бутилката и хляба изчезне, тогава чак ще се усети тоя народ заспал, но вече ще е много късно.
цитирай
12. viovioi - kimbo е много прав..
06.08.2007 14:20
Когато измислят някакъв вертикален данък "курви" ще светне на всички и на онези извънземните с лентичките....нали?
цитирай
13. sladurana86 - И за си задавам същите въпроси и също ...
06.08.2007 14:35
И за си задавам същите въпроси и също питам как така стана, че когато избухна скандала Полша, Чехия и др. незабавно си издърпаха медиците. Само нашите останаха и палестинеца. Преди няколко години четох книгата на адвоката Шейтанов и там пишеше, че едната от сестрите имала връзка с дясната ръка на Кадафи. Впоследствие либийски власти започнали разследване срещу нашите, защото започнали да живеят доста охолно за възможностите си. Дясната ръка на Кадафи бил разкрит като агент на запада и на всичкото отгоре бил задигнал доста милиони от Кадафи
цитирай
14. klimbo - ПОЛИТИЦИТЕ НИ И ТЕ СА В КЮПА
06.08.2007 14:41
Тоя скандал беше добре дошъл за нашите политици. Сега излизат и казват, че либийският дълг е внесен в някакъв фонд, и омагьосания народ не се пита, защо този дълг е 56 милиона долара, а не близо 2 милиарда.
цитирай
15. анонимен - Умисъл или не?
06.08.2007 14:43
Много въпроси си задавм напоследък и един от тях е следният.
1. Това са медицински работници- предполага се че са полагали хипократовата клетва.
2. Тези работници са професионалисти в областта си- предполагам. Коетто от своя страна предполага, че много добре знаят риска от многократното използване на иглите.
3. Ако едно лице стане свидетел че на практика се случва това има два варианта- 1. Да уведоми ръководството или 2. Да си затрае
4. Ако приемем че сме си затраяли- каква ни е вината може ли да ми кажете?
5. Ако сме уведомили ръководството и те са ни казали- ок взимаме спешни мерки и прекратяваме това- няма слисъл да коментираме повече. Ако обаче ръководството не е предприело нищо по въпроса- чия е вината че аз знаейки съм продължила да използвам спринцовките, съзнавайки риска? Има и друг изход от ситуацията- отказвам се и напускам .
Някой може ли да ми каже как са постъпили "медиците" ни ?
цитирай
16. klimbo - 15, аз ще ти кажа
06.08.2007 14:48
Нашите медици са въртяли контрабанда с кръвни продукти. Яко кинти са се направили, докато сред продуктите не попадат заразени, или някой умишлено не им ги набутва. На тази информация можеш да вярваш 99.99%. Казвам ти го, като човек чул това още в началото на този "скандал", от устата на хора по "горните етажи" на властта и като подмятания от лекари, върнали се оттам, след като са се усетили, че се намазва работата.
цитирай
17. sladurana86 - Въобще няма да се учудя!!! Че и да...
06.08.2007 16:14
Въобще няма да се учудя!!! Че и далавери са въртели с органи. Това + курвалъка, с който активно са се занимавали + варенето на алкохол и + бог знае какво още е = на позор за България и изплащането на огромни суми за адвокатите им, както и компенсациите! И на всичкото отгоре са неблагодарни и искат още пари - държават трябвало обещетение да им плаща за тези 8,5 години! Е таз държава да не е банка" Антинари"? И после защо скачат цените на храната?! Е как няма да скочат?! Тези милиони да не се берат от дърво?! Много съм възмутена от тези хора, ама много!!!
цитирай
18. gantree -
06.08.2007 16:53
еей, големи сте циции :)
нека изкарат и те някоя кинта на гърба на навалицата, хахах
иначе, като ги гледам, едва ли ще успеят да направят нещо смислено със себе си; ако имаха поне малко нещо в главите си, досега да са си отстъпили правата поне за пет филма и десет книги по темата, а не да клечат като обрани евреи пред социалното министерство или пред офисите на Мтел :))
цитирай
19. анонимен - znaeshti
06.08.2007 18:26
tolkova sa mogli tolkova sa polushili. ednata imala dosta tlasta smetka spored edin arabist. shela sam go v presata
sega shte i dadem oshte
цитирай
20. анонимен - Който много знае много го боли главата
09.08.2007 04:45
По изпатиха си хората дали заслужено или не само Бог знае.Много шум се вдигна, та иначе журналистите как ще си пълнят гушите.Не виждат какво става със социалната политика. Народа го очаква глад а там горе си раздават награди за щяло и не щяло. Търпи Иванчо чифлика е твоя. Иванчо
цитирай
21. анонимен - Новини
10.08.2007 16:37
Вчера ли, онзи ден ли, не помня точно имаше 2 новини: първо, че общинския съвет в едикойси град отпуска на т. нар. медици по 5000 лева на калпак, и веднага след това - призив да сабираме пари за операция на едно детенце на стойнот 7000 eur.
Да живее България!
цитирай
22. анонимен - Войници на Хипократ
16.08.2007 09:19
Та така е с войниците които са се заклели да служат на обществото на хора в нужда. Аз искам да задам два други въпрос. Не е защо и какво са варили, не е с кого са си лягали, даже не е колко са печелили от това.

Представете си само ако това беше се случило в България. Пет медицински сестри заразяват 400 деца от малцинството. Каква щеше да бъде националната реакция? а ако бяха "чистокръвни" каква щеше да е? аз отговор за себе си съм дал. Нетърпимост. Заразени сме с тази болест и нямаме цер за това. Свикнали сме да гледаме от страната която ни е най изгодна.

Някой знае ли каква е процедурата при заминаване в "гурбета" като работник? Има ли споразумение за медицинска подкрепа (или каквото и да е там) между Либия и България? Доколкото ми е известно медиците отиват на собствена отговорност отказвайки се от гражданските си права. Ако съм грешен поправете ме.

Поздрави
цитирай
23. анонимен - големи журналистически глупости,за да не кажа лъжи
16.08.2007 14:01
От години се опитвам да кажа конкретни неща,които знам.Най-напред в Дир.бг,клуб Либия,откъдето бях банната.После в клуб Политика.Пак същото-банната.Единствено в блога на Грънчаров,едва в началото на тази година ми дадоха думата.Цели 8т никой не иска да чуе фактите,такива каквито са.Наричаха ме арабска подлога,гъзоблизка,арабска курва и прочие.Ясна Ви е картинката,която клакьорите могат да сътворяват за всекиго от нас.Сестра ти е курва,а ти върви доказвай,че имаш брат.Уморих се да пиша и да повтарям до болка все едни и същи неща.Който се интересува от конкретни факти нека си направи труда да посети блога на Ангел Грънчаров/в Дира,всичко е изтрито/ и сам да си направи изводите,след като прочете отговорите на въпросите,които си е задавал.
http://angeligdb.wordpress.com/
цитирай
24. анонимен - Libya
16.08.2007 16:21
Първата публикувана лъжа в бг медии,тиражирана почти 9г е кръщаването на този процес "дело на медиците".
От една страна става дума за няколко дела,а не едно общо,от друга страна не всички подсъдими по делата си са медици.
Спомняте ли си,че беше време,когато 3 от сестрите Червеняшка,Сирапуло,Димитрова искаха друг адвокат Шейтанов и искаха отделяне на техните дела от тези на останалите?Бившият вече министър на правосъдието Георги Петканов гръмко обяви в бг медии,че желанието на сестрите ще бъде взето пред вид и уважено.Да,ама не.
Веднъж отстранен адвокат Шейтанов не бе допуснат нито до хонорарите,нито да изложи своята защитна теза на своите подзащитни трите сестри,които настояваха техните дела да бъдат разглеждани отделно от оня кюп,в който ги вкараха не либийските обвинители,а българските политици.
Не знам на Вас какво Ви говори това,но за мен е ясен знак,че нещо не е на ред и че сестрите се употребяват не от Кадафи,а от Калфин и исиета,за да спасяват немедиците.
Кои са немедеците?
д-р Здравко,от 1985г в Либия,където е дошъл с трудов договор с министерството на здравето в Джамахирията,вероятно чрез Експомед,както си беше ред в онова далечно време.След година практикуване тегли майната на медицината и започва работа в южно-корейска строителна фирма като бачкатор,която напуска поради влизането му в затвора за криминални престъпления.На всички Ви е известно,че той бе оправдан по делото за СПИН,осъден на 4г затвор,които излежа и остана да си плати глобата от 10 000либийски динара,която му бе наложена от съда,и която в крайна сметка плати българският народ.Същият този т.нар.доктор,който по собствено желание се е разделил с медицината и се е прехвърлил в друг бранш,а след излизането му от затвора бе назначен като градинар на бг посолство в Триполи,Либия на мизерната заплата от 700евро/месечно,здравни,пенсионни осигуровки,задграничен трудов стаж,квартира-посолството и телефон,за удобство на бг медии,естествено за сметка на бг данъкоплатец,за да може всяка сутрин градинаря на посолството да пъшка и стене в телефонната слушалка и да манипулира бг общество с несъщуствуващите си проблеми.Синът му се разхождаше до Триполи,Субрата,Кхомс,за да разгледа римските руини и обогати общата си култура за сметка опразването на джоба на бг.данъкоплатец.Без бащицата му да е в затвора пак Здравковият син се разходи до Брюксел,където се дообогати духовно,разглеждайки фоайето на европарламента и кабинета на евродепутатката Меглена Кунева.Помните,че в тези воаяжи видно присъствие отбеляза и тъщата на Здравко,г-жа Аначкова,която преди да я включат в списъка на екскурзиантите напомни в ТВ СКАТ на г-н министъра на вътрешните работи Румен Петков,че преди дъщеря й да замине на работа за Либия бая кафе е изпил в дома на двете дами.
-Кристияна Вълчева,съпруга на Здравко.Също като него е дошла с диплома на мед.сестра и трудов договор с министерството на здравето в Джамахирията през 1981г,но не е работила тук като мед.сестра,а в "Чай офиса" в административната сграда на министерството на здравето гр.Бенгази,и като метреса на гл.секретар д-р Саад ал Амруни,с ранг на регионален министър.
-д-р Ашраф,когото бг медии непрекъснато титулуваха лекар се оказа незавършил студент-лаборант,който обеща,че ще почва тепърва да учи медицина и иска да я учи във Варна.
Толкова много лъжи се натрупаха,че е трудно да се коментират пост фактум,но ...изброените факти по-горе,които никога не стигнаха до бг общество преди,а и сега много много не са им дали гластност,са достатъчно красноречиви,че манипулация на бг общество има и тя продължава.Сестрите бяха употребени от 3 поредни бг правителства,като куршум с който отстреляха няколко заека
1.всеки път предизборно темата за Бг медици беше преекспонирвана с цел отвличане на общественото внимание
2.доограбване на бг народна пара в Либия от старите държавни предприятия,които тихомълком преминаха в смесени българо-либийски търговски дружества в ръцете на частни лица -Така бе претрансформирана народната пара в частен капитал.Именно такива пари са разнасяли с куфарчетата Здравко и Кристияна и за тях става дума в обвиненията за валутни далавери-Никой в България не разсекрети валутните сметки на обвиняемите и никога няма да го направи,за да не бъдем разочаровани,когато разберем за какво иде реч.Чу току виж сме тръгнали да им търсим сметка.Точно преди края на мандата на НДСВ някак си много незабелязано,покрай тревогите за медиците мина едно съобщение за българските нефтени концесии в Либия,за които искам да Ви припомня историята им.В тези неслучили се нефтени концесии бяха вложени милиони народна пара за нефтодобивна техника.В последните месеци на изтичащият 20г междудържавен договор България- Либия и нито едно бг правителство от 1989г насам не намери време и специалисти да го довършат и да започне тъй необходимият на икономиката ни нефт,за който един български купувач от чужбина е предложил оферта на държавата ни,че ако му бъде позволено да закупи нефтената концесия ще ликвидира външният дълг на държавата ни и ще доставя нефт в България,който ще се продава на цените на страната производител,а именно Либия,където бензина струва 14 гроша/литър.Сделката е обещана,но неосъществена,защото американската фирма,с която правителството на Симеон сключва договор за актуализация на документацията,/сякаш иде реч не за нефтопреработвателна техника,а да космическа/.Американецът,който бил представител на фирмата,се оказал от български произход и след свършване на работата поискал 50 000евро за труда си.Бг правителство каза тогавашният министър на икономиката Ники Василев не чувало,че всеки труд се заплаща и приело,че е подложено на изнудване и: сега се хванете за нещо,за да не паднете/отказало да изплати сумата,за да си върне документацията,с което се проваля и сделката с Либия за 20 милиарда,както и с българина,комуто била обещана продажбата.Вие,уважаеми сънародници,бихте ли се подложили на натиска от изнуднаването,ако някой Ви поиска 50ст,за да Ви даде 20 000лв или ще отхвърлите с гнус предложението?Честно да си кажем не 50ст,два лева ще му дам,за да си прибера 20-те хиляди.А какво остава за 20 милийрда.Никой по-вече не спомена кой е новият собственик на бг нефтени концесии.Само ние тук знаем,че докато сестрите бяха в затвора,тук се разкри американското посолство,а в България този факт бе уповестен една година по-късно.Новият собственик на бг нефтени концесии е същият Рупър Мърдок,който е и собственик на една наша ТВ,която денонощно се кичеше с бг трикольорни лентички с клуп на бесило и форма на жалейка,организира кампанията "Не сте сами"5 води мощна медийна кампания не за освобождаването на сестрите,а за манипулиране на бг внимание и мнение.Точно по същият изпитан класически начин на подминаване на важни неща никой не разбра колко пари имаше във Фонд Бенгази,къде отидоха,какво бе платено с тях,както не се разбра и защо външният дълг на Либия към България намаля двойно и също потъна нанякъде като в играта "тука има,тука няма".Ту тоя платил,оня платил.Накрая истината е,че парите ги няма.Нито на бг народ,нито на либийският.Никога Бенгази не можа да се събуди като град на милионерите и не току така сина направи изявление по Ал Джазира/най-обективната арабска телевизия,единствената ,на която всички араби вярват/,че Либия е скалъпила процеса и е прилагала мъчения върху сестрите.И тази новина беше тъкмо за либийският народ.От една страна,засегнатите семейства да знаят защо няма да получат милионите си,от друга страна останалата част на народа да не протестира срещу Кадафи,че е раздавал от хазната.Никакви милиони не е давала нито Либия на България.Никой на никого не е плащал от двата народа..Всичките пари отдавна са отмъкнати именно от онези,които управляваха двата народа.За либийците останаха заразените и починали деца,за българите върнатите 4 сестри,и агентите на ДС,барабар с палестинският агент,вече двоен такъв.Кокошкарските далавери с валута и алкохол,за които бяха съдени нашите са капка в морето на фона на ограбените милиарди от двата народа от политиците им.Сестрите,с поведението си са попаднали под ударите на законите в Либия,но послужиха за параван на мръсните сделки на политиците.С този процес България заяви на света"Ние сме част не само от европейският съюз,а и от световната мафия"
Ружа Братанова
цитирай
25. анонимен - star vapros
17.08.2007 16:46
Още един интернет познат, на когото да пиша. Моят въпрос няма нищо общо с това, което сте писал тук, не съм и толкова млада журналистка. Защо съм писала на Ружа да зададе въпроса за Луканов? Защото толкова време от столичните журналисти никой не го зададе. Освен това Ангел Грънчаров много се прослави като блогър и много му се четат нещата заради мен. Той знае защо. Впрочем, въпросът за Луканов ще остане доста време актуален. Съжалявам, че градът крепост ме задържа заради неща, които не зависят от мен, защото много обичам да разследвам и да откривам разни неща, за които другите не са се сетили. Правя го и от града крепост, но каква полза? Ако искате, пишете ми. Имейла ми го знаете. Иначе, радвам се, че има хора, които виждат, чуват и мислят.
Много ме подразни т.нар Екосдружение за спасяването на защитените райони. Ами незащитените кой да ги защити? Защо не пишете нещо за това? Съветват ме да си направя блог, но не знам дали има смисъл. Впрочем, защо никой не се отзова да сформираме едно друго гражданско сдружение? Мечтата ми е да имаме влияние и на европейско ниво. Успех Ви желая!
цитирай
26. анонимен - БЛАГОДАРЯ ВИ!!!
17.08.2007 18:27
В търсене на истината не съм бил пристрастен. Благодаря ви сърдечно за споделеното. Не съм сам. Това на този етап ми е достатъчно.
Ники Мирчев
цитирай
27. анонимен - От: Ани
19.08.2007 13:12
И аз мислех, че съм сама, но не съм! Знаете ли, че е много тежко, когато човек не може и да остане сам? Аз също не знаех това, но се убедих.
Не позволявайте да употребяват нецивилизовани думи в блога Ви, защото това е неуважение и към Вас, и към другите, които влизат в него.
цитирай
28. анонимен - Liya
19.08.2007 17:45
г.н Мирчев,можете да посетите блога на Ангел Грънчяарав,където ще намерите и други мои статии по темата Либия.Някои от тях са в архив.
Разбрах,че сте от Добрич.Ако все още живеете там поздрави на д-р Дориан Наков,когото измъкнах от Мурзук,Либия,което си е почти в ЧАД.:)
С уважение Ружа Братанова
цитирай
29. анонимен - Mladojenezut
22.08.2007 15:41
MNogo protivorechivi misli spohojdat vsichki ot nas.Носих лентичката Не сте сами,на компютъра си я бях закичила също.И се радвах като се завърнаха медиците най-ненадейно в едно юлско утро!Журналистите нищо не са знаели в сутрешните блокове за новината,че българите пристигат с френски самолет и в последния момент променят текстовете си.КАто гръм от ясно небе бе за всички.Еуфория!Нещо като 9 септември за някои,нещо като 10 ноември за други..............Но за мен бе непонятно това раздаване на жилища и пенсии!Защото всъщност не се знае дали имат вина или бяха изтъргувани в международен заговор!Много правилно ,г-н Мирчев,задавате въпроса защо ние отрекохме техния дълг към България!И с какво право днешното правителство го стори,та този дълг е трупан от години...
И като черешка на върха се червенее Младоженецът Д-р Ашраф,влюбил се внезапно от пръв поглед в българска мома,та вдигна и сватба дори! М.Бойчева
цитирай
30. анонимен - Очаквания,които трябва,на няма да се случат
18.09.2007 18:03
-Главният прокурор Б.Велчев тържествено обеща,че след едносевмичната,която после стана едномесечна почивка на сестрите ще бъдат разпитани и изслушани от прокуратурата.
-Външният ни министър Калфин обеща,че ще бъде даден отчет на народа за всяка похарчена стотинка,колко и за какво и т.н.във връзка с това дело.
разбира се,че нищо от това няма да се случи и мълчанието на министрите и медиите е достатъчно красноречиво,че нико не се кани да се отчита пред някого за нещо.
В масмедиите дори не може да пробие информацията от Либия,че на българите,работещи в Либия е наложено търговско ембарго и Либия не им изплаща изработените заплати в размер на десетки хиляди евро.
цитирай
31. анонимен - делото на медиците
21.09.2007 14:10
Разбирам мълчанието на институциите и отговорните държавни лица.Не разбирам Вашето мълчание.Нима истината не Ви интересува.Нима милиардите,които откраднаха от нас,не Ви интересуват?!
цитирай
32. анонимен - Театърът продължава...
21.09.2007 18:23
Като в един перфектен сценарий в момента се продължава с раздаване на правителствени награди на всички, които са "помогнали" за освобождаването на медиците. Никой от държавниците ни не дава отговор на въпроса: Виновни или невинни са медиците ни? Виновни или невинни? Изглежда отговорът не е толкова прост. България бе въвлечена със съгласието на своите политици в една голяма игра, в която отново сме в ролята на губещи. Аз ще продължа да питам, защото в живота ни има стотици други въпроси, които са още по сложни. Ако политиците ни не могат да отговорят на въпроса за виновни или невинни за медиците ни, как ще могат да се справят с проблемите, които предстои да решава народът ни.
Имам усещането, че желанието им е да забравим по-бързо и завинаги за ДЕЛОТО и МИЛИОНИТЕ, които изчезнаха.
Н. Мирчев
цитирай
33. анонимен - бг.медици,Саркози
07.10.2007 19:19
Президента награди колегата си французин с орден Стара планина за това,че:
-с решение на бг парламент бе изпратен миротворен военен контингент в Ирак,за да е гарантирано получаването на Иракският дълг.Дадохме жертви.Френският клуб реши дългът на Ирак към България да бъде опростен от държавата ни,кандидат членка за ЕС.
-френският президент донесе 4 стари Курвета и още 5 български със същото име,които пък ни струваха дълга на Либия към България
цитирай
34. анонимен - Гражданско общество ли сме или сбирщина от забравящи и оглупели наивници?
31.03.2008 10:48
Г-н Мирчев, Вашето усещане е факт, който не иска да промени дори външният министър Калфин, в чиито блог непрекъснато задавам въпроси, но само веднъж получих един формален отговор и никога по- вече отговори на конкретни въпроси. знам, че няма и да получа, но това не ми пречи да продължавам да питам. И смятам, че това е начина. Да питаме, да питаме, да питаме, докато ги принудим да ни отговарят или да ОТГОВАРЯТ пред Темида.

Докато питаме сме общество. Замълчим ли, да се сърдим не на тях, а не себе си.
цитирай
35. анонимен - Всяко чудо за три дена, най- много за пет
29.09.2008 10:55
Човек още не се отърсил и намерил отговора на една лъжа и вече ни замерят с друга......

Изтече по- вече от година и вече 10г никой не благоволява да публикува никакви документи по "делото на медиците". Нито обвинения, нито доказателства, нито мотиви на съда за издаване на смъртни присъди........още пък по- малто някаква прозрачност за Либийският външен дълг към България, за нефтените концесии, вече американска собственост/ как и кога стана това?/ ,а уж далаверата беше толкова ачик и аха, нали...да, ама не, както всичко друго, че винаги има нещо ново.....горят гори, хора във влакове, селища са наводнени, катастрофи по няколко на ден, но не и нови магистрали, убийства на писатели, побой над журналисти, а бе,
България
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikimirchev
Категория: Регионални
Прочетен: 27897
Постинги: 3
Коментари: 45
Гласове: 188
Архив
Блогрол